Industrieweg 27B 3641 RK Mijdrecht
06-14875729
info@rolluikentechniek.com

EASY-ROL

Maak het u zelf easy met de EASY-ROL

De EASY-ROL is het rolluik van het type Next Generation, de meest veelzijdige Rolluik die er bestaat. Dankzij het pantser van geïsoleerde lamellen dat uit de kast rolt en voor het venster zakt, ontstaat er een stilstaande luchtlaag tussen het rolluik en het raam. Dit zorgt voor een uitstekende koude-, warmte-, lucht- en geluidsisolatie. Bovendien zijn rolluiken inkijk- en inbraak werend. Kortom, door uw woning te beschermen, het energieverbruik te reduceren en het ruimteklimaat te verbeteren, zijn rolluiken een aanzienlijke waardevermeerdering van uw huis.

Geen instelprocedure

De Easy-Rol motoren herkennen de eindposities door middel van een aanslag in de bovenste en onderste positie. De motor stelt zichzelf automatisch in en stopt tegen de optilbeveiliging in de onderste positie en tegen de aanslagstoppen in de bovenste positie.

Geen resetprocedure

De Easy-Rol motoren worden iedere rit automatisch gereset. Ook wanneer de motor in een ander rolluik ingebouwd wordt, past hij zich automatisch aan de nieuwe hoogte van het rolluik aan.

Geen continue belasting op de rolluik componenten

Na het bereiken van de eindpositie maakt de motor een korte beweging in tegenovergestelde richting om de belasting op de rolluikcomponenten weg te nemen. Er is geen verschil te zien bij verschillende rolluikhoogtes en de optilbeveiliging blijft behouden.

Vastvriesbeveiliging

Wanneer het rolluik in de bovenste of onderste positie vastgevroren is, herkent de Easy-Rol motor dit en stopt automatisch.

Hindernisherkenning / Oploopbeveiliging

Wanneer het rolluik in de beweging naar beneden op een hindernis loopt, wikkelt het rolluik zich af in de rolluikkast en stopt de motor.

Blokkeerherkenning

Wanneer het rolluik in een van beide richtingen blokkeert, herkent de Easy-Rol motor dit en stopt automatisch. Wanneer het rolluik in een van beide richtingen blokkeert, herkent de Easy-Rol motor dit en stopt automatisch.

Parallel aansluiten van de Easy-Rol motoren

De Easy-Rol motoren kunnen met meerdere motoren parallel aangesloten worden op een schakelaar. Het aantal parallel aan te sluiten motoren is afhankelijk van het schakelvermogen van de toegepaste schakelaar/besturing. De Easy-Rol motoren kunnen met meerdere motoren parallel aangesloten worden op een schakelaar. Het aantal parallel aan te sluiten motoren is afhankelijk van het schakelvermogen van de toegepaste schakelaar/besturing.

Meerdere schakelaars op de Easy-rol motoren

De Easy-rol motoren (m.u.v. Easy-Rol Radio) kunnen gelijktijdig aan meerdere schakelaars aangesloten worden. Wordt gelijktijdig een signaal naar beide richtingen gegeven, dan zal de motor stoppen. De motor wordt niet beschadigd en deze aansluiting heeft ook geen negatief effect op de werking van de motor.

Nastellen van eindposities niet nodig

De Easy-Rol motoren draaien iedere rit tot aan de aanslag. Veranderingen of invloeden die de oproldiameter van het rolluik kunnen veranderen worden iedere rit gecompenseerd. De motor stopt altijd op dezelfde positie. Een hordeur kan hierdoor altijd probleemloos naar buiten geopend worden.